Facebook Penerangan Pas Kedah..sila klik SUKA

Tuesday, 15 November 2011

Munajat Rakyat Menghindar Bencana


Pokok Sena
14 Nov 2011
oleh : Penerangan Pas Negeri Kedah


    Di ketika banyak pihak mendabik dada menyatakan "Semua persediaan manghadapi banjir atau bencana alam telah siap siaga",PAS Kedah dengan penuh rasa tawadhuk menganjurkan "Munajat Rakyat Menghindari Bencana"bagi memohon kepada Allah agar dijauhi segala bencana di bumi Kedah tercinta ini.
   Program yang berlangsung di Masjid Nurul Ehsan Kompleks PAS Pokok Sena dimulai dengan majlis berbuka puasa sunat sepertimana yang disyorkan kepada semua hidirin.
  Memetik ucapan aluan Pengarah program juga merangkap Ketua Pemuda Pas Negeri,Ustaz Ahmad Yahaya "mohonlah pertolongan daripada Allah dengan bersabar dan mengerjakan solat....-surah Al-Baqarah : 45   "iaitu bersabar dengan menjalani puasa sunat dan mendirikan solat sunat hajat pada sebelah malamnya.
  Sahibul Fadhilah Tuan Guru Haji Salleh Musa seterusnya mengetuai solat Maghrib,bacaan Surah Yaasin,Solat Hajat dan solat Isyak berjemaah.
  Masjid yang penuh sesak dengan para peserta termasuk pimpinan Pas Negeri turut "diijazah" oleh Tuan Guru untuk mengamalkan kaifiat solat hajat yang didirikan pada malam ini.
    Pada ucapan penutup,pengarah program mengucapkan syukur atas komitmen dan sambutan yang diberi oleh semua hadirin walaupun hebahan maklumat agak terlewat.Namun begitu,akan mengarahkan agar setiap kawasan dalam negeri Kedah untuk menganjurkan program yang seumpama ini dalam masa yang terdekat.

Gambar-gambar sekitar program
(dari Facebook DPP Pokok Sena)

No comments:

Post a Comment